Jaap Rameijer's Blog

My adventures in Writing, Photographing, Guiding, Coaching, Tours, Events and other items that interest me. I invite you to subscribe to my blogs, so you can be notified by email when I post new items. Enjoy!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://jaap-adventures.com/

ORB's Deel 2

26-An-Orb-opening-up

Orb is een gewoon woord dat in het Engels lichtbol betekent. Maar het zijn allesbehalve gewone lichtbollen. Ze komen voor op bepaalde plekken, in bepaalde omstandigheden en in verschillende vormen en kleuren. Orbs worden steeds vaker gezien en dat is goed, want ze hebben een betekenis voor ons. En ze zijn goed voor ons.

Daar heb ik diverse presentaties over gegeven en dat wil ik graag blijven doen. Voor een lezing neem aub contact op met me.

Soorten Orbs

Er zijn heel veel soorten Orbs. En naast de ‘echte’ Orbs zijn er ook nog talloze lichtverschijnselen, die soms sprekend op Orbs lijken. Maar waarvan we niet weten of het nu wel of niet Orbs zijn. Dat is overigens tamelijk eenvoudig te controleren. Als men snel achter elkaar een aantal foto’s neemt en de beelden op de foto lijken allemaal op elkaar, dan zijn het hoogst waarschijnlijk lichtverschijnselen. Zijn de foto’s wezenlijk verschillend van elkaar, dan zijn het waarschijnlijk Orbs. Ik heb, tot nu toe, nog nooit meegemaakt dat twee of meer opeenvolgende Orb foto’s, sprekend op elkaar leken. Die waren elke keer verschillend, hoe snel ik de camera ook liet klikken.

Classificatie

Ik heb de volgende classificatie van Orbs gemaakt.

- de klassieke Orbs, doorzichtig of wit

- verschillende kleuren, met soms verschillende betekenissen

- Orbs bestaande uit een soort mist

- Sparks, de hele kleine, helende Orbs

- reusachtige bollen

- rode giganten, heel zeldzaam

- shooters, een soort komeetachtige Orbs

- skeletten, Orbs met gaten

- Orbs met gezichten, vaak van overleden dierbaren

- Orbs met een duidelijke boodschap, een kus

- rods en bars, staafvormige Orbs

- spots en dots, kleine heldere objecten

- stralende, lichtgevende Orbs

- wolken, met bijzondere vormen

- ‘beschadigde’ Orbs, vaak bij onweer

- violet gekleurde nevels

- veelkleurige Orbs

- Orbs met vreemde afbeeldingen, zoals een autoruit of een boek

- Orbs met een binnenwerk, zoals mantra’s

- lichtbundels

- Minocho Orbs

Critici

Laten we nu eens kijken wat de critici, de sceptici en de tegenstanders van Orbs ons zoal te zeggen hebben. En, ik moet u zeggen, dat is niet mis. De kritiek wordt vaak geuit met een felheid die een betere zaak waardig is. Nu heb ik niets tegen critici. Die moeten er zijn, natuurlijk. Die houden ons scherp. En dat is heel belangrijk, zeker bij zo’n nieuw fenomeen als Orbs. Maar ik verwacht wel dat zij de zaken serieus nemen. En goed onderzoeken. Dat ze de argumenten voor en tegen zorgvuldig afwegen. En dat ze de beschikbare ‘bewijzen’ zorgvuldig bestuderen. Het gaat natuurlijk niet aan om dit belangrijke verschijnsel, zonder enig onderzoek verricht te hebben, als vals of onbestaanbaar van de hand te wijzen.

Maar wat zeggen deze critici dan? Wel het meest gehoorde argument is dat Orbs stofdeeltjes, regendruppels, sneeuwvlokken, pollen, insecten of wat dan ook op de lens van de camera zijn. Of reflecties van het flitslicht op deze deeltjes in de lucht vlak voor de lens.

Verder wordt er beweerd dat het mankementen van de camera zijn. Met name van digitale camera’s. Of dat deze lichtfenomenen veroorzaakt worden door bijzondere atmosferische omstandigheden. Of door tegen de zon in te fotograferen. Of dat ze kunstmatig geproduceerd worden door bijvoorbeeld laser stralen. Of dat het de rook is van sigaretten of van onze adem. Er zijn tal van verklaringen. Ik zal ze stuk voor stuk bespreken en mijn argumenten, waar nodig, ondersteunen met foto’s.

Maar als u goed naar de reeds bijgevoegde foto’s kijkt dan is het overduidelijk dat het hier geen regendruppels of stofjes op de lens betreft. En ik heb nog duizend andere foto’s zonder stofjes of druppels.

De wolken dan. Critici menen deze wolken een gevolg zijn van opwaaiend stof, bevroren adem of sigaretten rook. En het kan inderdaad zo zijn, op koude, natte winteravonden, dat de adem van een persoon op Orb wolken lijkt. Maar ik heb talloze foto’s waar dat duidelijk niet het geval is. Wolken die nu eens boven de grond zweven, dan weer de grond raken, die maar de helft van het scherm vullen en wolken waarin nog duidelijk de afzonderlijke Orbs te zien zijn. Of wolken met afbeeldingen. Zoals turbulentie of de afbeelding van een hond. Bijvoorbeeld van Macho, mijn trouwe viervoeter die kort daarvoor was overleden.

Is het de camera? De digitale camera? Neen dus, want Orbs komen ook voor op analoge camera’s. Niet zo vaak, maar ze komen voor. Zijn het foutjes van de camera? Ontwerpfouten? Of wordt de camera verkeerd gebruikt? Het zou kunnen, bijvoorbeeld als de lens niet naar buiten komt. Of als het licht in de lens weerkaatst wordt, wat mogelijk een gevolg is van het Fresnel effect. En misschien is er sprake van ‘streaking’ als de afdrukknop reeds is losgelaten, en de lens nog heel even gericht blijft op een sterke lichtbron. Maar deze verschijnselen komen heel zelden voor. En verder vertonen de huidige digitale camera’s, ook de hele goedkope, nauwelijks mankementen.

Het flitslicht dan. Treden Orbs alleen op als er geflitst wordt? Neen dus, er zijn ook Orbs te zien zonder dat er geflitst is. Ook daar zijn voldoende voorbeelden van. Bijvoorbeeld bij watervallen.

Over fotografische effecten kunnen we het volgende zeggen. Als u de camera richt op een sterke lichtbron, zoals de zon of een felle lamp en niet direct in het licht fotografeert, maar net even daarnaast, kunt u schitterende plaatjes krijgen, maar dat zijn geen Orbs. Dat is gemakkelijk te controleren door een aantal foto’s achter elkaar te nemen.

De Orbs verdwijnen en verschijnen. Vaak is er eerst een foto met Orbs en 10 seconden later, dezelfde persoon, dezelfde camera, dezelfde instelling, hetzelfde plaatje, is de Orb verdwenen. Of andersom. Dat lukt niet met stofjes op de lens. Duidelijk is dat de Orbs een eigen wil hebben.

Deeltjes in de lucht dan? Wel het zou kunnen. Er zweeft nogal wat rotzooi in de lucht tegenwoordig. Maar hier in Rennes-le-Chateau waar ik woonde en waar de meeste foto’s zijn gemaakt, is de lucht kraakhelder. En dat is helemaal het geval diep in de grot van Niaux. Een wereldberoemde grot, met prachtige rotstekeningen, in de buurt van Tarascon-sur-Ariège. Daar heb ik, 500 meter diep in de grot, een aantal  foto’s gemaakt. Foto’s met Orbs. En diep in die grot is geen stofje te bekennen.

Stofdeeltjes voor de lens dan. Wel allereerst is het heel moeilijk voor camera’s, camera’s met automatische focus, om zich te focussen op deeltjes die zich op of vlak voor de lens bevinden. Maar ik heb ook Orbs gefotografeerd die duidelijk niet voor de lens zaten, maar achter een tak, een flink eind weg van de lens. Orbs en shooters. Sommige critici beweren dat als je een handje stof in de lucht gooit en dan snel een paar foto’s neemt, je allemaal Orbs zult zien. Nou probeer het maar. Ik heb het een aantal keren gedaan, maar ik heb geen Orb gezien.

Dan wordt er beweerd dat de regendruppels of mistdeeltjes of sneeuwvlokken zelf  Orbs zouden zijn. Maar die vlieger gaat niet op. Want regendruppels zijn verticale lijnen, mistdeeltjes hebben geen interne structuur en sneeuwvlokken zijn zelden rond. Laat staan dat ze de vorm van een hart aannemen.

Het zou rook zijn, van vuur, van sigaretten of sigaren, of de adem van mensen in de vrieskou. Wel het kan. Je krijgt mooie plaatjes van die wolken, maar het zijn geen Orbs. Bij Orb wolken, door sommigen ook wel ‘pea soup’ genoemd, zijn praktisch altijd de individuele Orbs, de Orbs waar de wolk uit is samengesteld, nog te zien. En rook of uitgeblazen adem heeft geen interne structuur. En bovendien zullen opeenvolgende foto’s ook hier ongeveer hetzelfde plaatje laten zien.

Nu zijn er ook wel Orb wolken waarbij het niet duidelijk is of ze  wel of niet uit Orbs bestaan, maar dat zijn dan vaak roodachtige wolken of paarse wolken. Die komen sporadisch voor bij groepen waar belangrijke ceremonies verricht worden. En soms is er een hele fijne mist, met een bijzondere energie, die er het ene moment wel is en het volgende niet. Zoals bij de Tom Kenyon, de sound healer, waar tijdens het zingen een fijne mist rond het huis hing, maar waar de lucht weer kraakhelder werd toen hij ophield met zingen.

Nagemaakte Orbs dan. Orbs zouden gemakkelijk nagemaakt kunnen worden. Met laserstralen bijvoorbeeld. Wel ik geef het u te doen. Probeer de plaatjes met de Orbs die zich tijdens hevig onweer vertonen, maar eens na te maken. Ik heb een keer geprobeerd om een Orb na te maken. En het lukte. Met de foto van Jezus met een licht bol boven zijn hoofd. Maar dat was de weerspiegeling van een rond kerkraam boven de ingang van de kerk, recht tegenover het schilderij van Jezus. En u ziet, een leuk plaatje, maar er zit geen structuur in de bol.

En bewerkte foto’s dan? Daar is toch wel iets mee te doen? Ja natuurlijk. En dat lijkt me ook niet zo moeilijk als je ziet wat voor speciale effecten er tegenwoordig in films bereikt kunnen worden. Maar bij gewone, digitale foto’s wordt er nog altijd een soort logboek bijgehouden. Kijk maar bij de informatie over die betreffende foto. Daarop staat precies aangegeven op welke dag de foto gemaakt is, op welk tijdstip, met welke instellingen en ook of de foto gekopieerd is of bewerkt is.

Maar er is wel een ander fenomeen, een heel merkwaardig fenomeen. Ik weet niet of ik dat hier moet noemen, maar ik doe het toch maar. Laat de critici zich daar maar eens over buigen. En dat is dat er enkele fenomenen zijn waarvan ik echt niet weet wat het zijn. Denk maar aan de groene draden en aan de pijlen op de menhir in het labyrint van Nebias. En voor alle duidelijkheid, het feit dat ik niet weet wat het zijn, wil nog niet zeggen dat men daaruit kan afleiden dat de lichtfenomeen niet bestaan. Eerder het tegendeel.

Tot slot nog een laatste gedachte, iets wat me al tijden bezig houdt. Waarom is er zo’n ongemeen fel verzet tegen Orbs? Dat moet toch een reden hebben? Zou het kunnen omdat de Orbs ons laten zien dat er naast de 3-D aardbewoners, wij dus, nog andere entiteiten op aarde leven? En dat we niet dood gaan als we overlijden. En dat ze belangrijke boodschappen voor ons hebben, die de huidige machthebbers, de Elite, de Cabal, de Illuminati liever niet geopenbaard zien. Het zou zomaar kunnen.

30-Fake-Orb-with-Jesus
32-Flying-object-on-the-rock-Labyrint-Nebias
31-Groene-draden
29-De-tuin-wordtb-gesproeid
28-Mooi-lichteffect-Perillosjpg
27-Cloud-achter-takken
25-Zorro-sign-in-front-of-the-entrance
26-Shooter-in-front-and-behind-branches
26-An-Orb-opening-up
23-Love

Copyright

© Gepubliceerd in: Paravisie

0
Maria Magdalena in Frankrijk ~  deel 2
Uit in Eigen Huis deel 2 - Mannen koken anders    ...

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 04 June 2020

Captcha Image

Jaap Rameijer Channel

 

Contact me

Jaap Rameijer

Dorpsstraat 52
8759 LE Exmorra, Netherlands
Tel: 00 31 (0)515-856564
Mobile: 00 31 (0)6 26 28 77 99
Contact Jaap Rameijer by email
To communicate with me or to  request an engagement for a presentation on Orbs, Anunnaki & Marie Magdalene.
 

Select your Language

nldaenfifritnoptessvcy

Blog Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Like Us on Facebook

Twitter Feeds

Go to top