Jaap Rameijer's Blog

My adventures in Writing, Photographing, Guiding, Coaching, Tours, Events and other items that interest me. I invite you to subscribe to my blogs, so you can be notified by email when I post new items. Enjoy!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://jaap-adventures.com/

Uit in Eigen Huis deel 2 - Mannen koken anders                

P1070568

Niet beter of slechter dan vrouwen, maar anders. En zeker dit soort mannen, de permanent of tijdelijk alleenstaande mannen, want die koken voor hun plezier. Koken wordt hun nieuwe hobby. Heerlijk, zo’n hele dag even rustig rondhangen in je eigen huis. En dat geldt natuurlijk ook voor mannen met een partner. Al moet die deze zaterdag wel de deur uit. Kan ze mooi even met haar vriendinnen de nieuwe hobby van haar man bespreken. Vandaag is de keuken van hem, en hem alleen, misschien samen met één of twee van zijn kinderen. Dat is altijd leuk. Geef ze wat worteltjes, wat stukjes bloemkool, wat fruit en een paar plakjes worst, dan zijn ze ook onder de pannen. En praat met ze. Dan leren ze hun vader ook eens op een andere manier kennen. Maar geen vrouw er bij. Want als Margriet elk half uur, uit pure belangstelling, even haar hoofd om de hoek van de deur steekt en vraagt: “Gaat het goed, Hans?”, dan is de lol er snel van af.

Mannen denken planmatig en werken procesmatig, dat wil zeggen, stap voor stap. Vrouwen kunnen alles tegelijk, maar dat fiksen de meeste mannen niet, en dat hoeft ook niet. Want de recepten zijn zo ingericht dat je er de hele dag zoet mee bent. Eerst nog even de gekochte spullen uitstallen. De groenten, het vlees, de mooie pannen, de zeven, mixers en messen. Wat een weelde, mensen, wat hebben we het toch goed. Laat dat maar eens rustig op u inwerken. Dan een stevige slok wijn of bier en aan de slag. Niet te veel drinken want uw nieuwe messen zijn scherp en u kunt wel raden wat uw partner aan het eind van de dag zegt als u met uw hand in het verband zit.

We gaan voor groenten van de koude grond. Vers van het land. Geen in plastic verpakte maaltijden vol kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Kijk maar naar de vele E-nummers op de verpakking. We bestellen ook niet stiekem wat bij de Italiaan, Chinees, shoarma of patatboer, alles is vers en ‘hand made’. En kijk niet alleen, maar voel ook en ruik. Puur natuur, van eigen bodem. Zo komt u weer in contact met de natuur. Luister eens hoe mooi uw mes dat door de worteltjes snijdt. Tjak, tjak, tjak. Of hoe u de andijvie snijdt, krasp, krasp, krasp. of de prei, de sjalotjes, de teentjes knoflook. Wat een genot. Snuif de geuren op die daarbij vrijkomen. En besef eens te meer hoe goed wij het in Nederland hebben.

 

0
ORB's Deel 2
Uit in Eigen Huis deel 1 - Het plezier van koken

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 04 June 2020

Captcha Image

Jaap Rameijer Channel

 

Contact me

Jaap Rameijer

Dorpsstraat 52
8759 LE Exmorra, Netherlands
Tel: 00 31 (0)515-856564
Mobile: 00 31 (0)6 26 28 77 99
Contact Jaap Rameijer by email
To communicate with me or to  request an engagement for a presentation on Orbs, Anunnaki & Marie Magdalene.
 

Select your Language

nldaenfifritnoptessvcy

Blog Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Like Us on Facebook

Twitter Feeds

Go to top