Jaap Rameijer

Rondreis Cambodia, 16 dagen, van 19 maart tot 3 april 2017

Rondreis Cambodia, 16 dagen, van 19 maart tot 3 april 2017

Een nieuwe reis, een avontuurlijke reis, een reis die bovendien  net op het nippertje doorgang vond na een laatste aanmelding. We zijn met een kleine groep, een selecte groep, een groep van 9 personen, de reisleider niet meegerekend.

Hier volgt een persoonlijk verslag van deze bijzondere reis, primair bedoeld voor de groep zelf. De officiële reisbeschrijving staat in de brochures en op de site van Djoser.

PLEASE USE SELECT LANGUAGE to the LEFT, FOR OTHER LANGUAGE.

19 maart

19 maart

Een avontuurlijke reis. Zegt u dat wel. Het avontuur begon al op Schiphol. Ik was jaren niet op Schiphol geweest, maar ongelooflijk, wat een uitbreidingen en wat een veranderingen. En ik begreep nu ook waarom wij er drie uur van tevoren aanwezig moesten zijn. Er lagen nogal wat ‘hordes’ op de weg. Allereerst een lange slingergang tussen stalen hekken voor we bij de incheck balies waren. Vervolgens een nog langere slingertocht  bij de beveiliging waar we ons half uit moesten kleden en met opgeheven armen gescand werden en tot slot een paspoort controle waar het paspoort in een machine verdween en waar een foto van ons gemaakt werd. Ik benijd de mensen niet die in de rij staan en nodig naar het toilet moeten.

De Boeing 777-300ER van Cathay Pacific, vlucht CX270, ontving ons hartelijk. De kist was niet helemaal vol, hier en daar waren nog enkele open plekken. Ik kwam naast een ervaren mede Djoser passagier te zitten, die mij direct herkende aan het label dat aan mijn rugzak hing en die mij even goed bijpraatte over de in’s en out’s van een reis met Djoser. Het avontuur kon beginnen. Maar dat duurde even. Dat duurde bijna twee uur. In die tijd werd het vliegtuig eerst nog even naar een parkeerplaats halverwege de startbaan gereden omdat een ander vliegtuig aan de gate moest ‘afmeren.’ Later bleek dat de vertraging te wijten was aan de drukte op Schiphol en aan de werkzaamheden die op de luchthaven werden uitgevoerd. Daar waren we mooi klaar mee, want we hadden net iets meer dan twee uur de tijd om in Hongkong over te stappen op het vliegtuig naar Phnom Penh. Dat gingen we dus niet halen.

De vlucht zelf verliep voorspoedig. We werden ruim voorzien van kussens, dekens, koptelefoons, maaltijden, drankjes en een grote hoeveelheid films op ons eigen privé schermpje op de stoel voor ons. Slapen, in de economy class, is maar weinigen gegeven. Uit het raam kijken leverde ook niet veel op want het was zo’n beetje gedurende de hele route bewolkt. En nacht.

We gingen tijdens de vlucht van zaterdag 9 naar zondag 10 april.

 

Newsletter Spring 2017
Newsletter January 2017, Friesland and some trips
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Monday, 19 February 2018

Jaap Rameijer Channel

 

Contact me

Jaap Rameijer

Dorpsstraat 52
8759 LE Exmorra, Netherlands
Tel: 00 31 (0)515-856564
Mobile: 00 31 (0)6 26 28 77 99
Contact Jaap Rameijer by email
 

Select your Language

nldaenfifritnoptessvcy

Blog Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Twitter Feeds

Go to top