Jaap Rameijer's Blog

My adventures in Writing, Photographing, Guiding, Coaching, Tours, Events and other items that interest me. I invite you to subscribe to my blogs, so you can be notified by email when I post new items. Enjoy!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://jaap-adventures.com/

Maria Magdalena in Frankrijk ~ Maria Magdalena, deel 1

10-MM-met-Maria-Jacoba-en-Maria-Salome

Mijn verhaal. In 1995 las ik het boek “Het Heilige Bloed en de Heilige Graal”. Veel puzzel stukjes vielen toen op zijn plaats. Met name over de persoon van Maria Magdalena (MM) en de totstandkoming van de bijbel. Mijn vrouw Joke en ik reisden daarop naar Rennes-le-Chateau (R-L-C) en bezochten er het kerkje dat aan haar was gewijd in 1096 AD. Dat had een enorme impact op ons. Herkenning, mysterie, angst, interesse, blijdschap, ontroering, bewondering en een nieuwe levensopdracht. Ik ging daarna, in 1996, voor het eerst naar een channeling sessie van Lauri Franssen: “mijn zoon, mijn zoon, wat ben ik blij je weer te zien” sprak MM. En vertelde mij hoe wij elkaar 2.000 jaar geleden in R-L-C ontmoet hadden. Zie mijn boek “Jamie en Maria Magdalena”. Mijn vrouw en ik gingen vaak terug naar R-L-C, soms wel 5 keer per jaar. Geleid door de ‘Grote Roerganger’. Het was vooral de energie van de plek en de liefde die ik voor haar voelde. Een diepe liefde en een hoge achting voor deze  bijzondere vrouw. In 1999 kochten wij het domaine Les Labadous, aan de voet van R-L-C. Het werd een bekend spiritueel centrum waar we groepen van 30 man konden herbergen.

Hier hebben we 17 jaar gewoond en vele, meest spirituele groepen ontvangen. Ik leidde ze rond en nam deel aan alle séances, ceremonies, healing sessies, readings en channeling sessies. Daar heb ik heel wat inzichten opgedaan. Verder heb ik, samen met mijn hond de hele streek onderzocht, vele goeroes, schrijvers en journalisten gesproken en talloze boeken gelezen. Ik me echt verdiept in de persoon van MM, en heb talloze, verschillende verhalen over haar gehoord. Verder heb ik diverse keren heel Frankrijk doorkruist op zoek naar MM en Zwarte Madonna’s. In basilieken, kerkenen kapellen. Daarover heb ik het boek “Maria Magdalena in Frankrijk” geschreven. Tevens heb ik een trilogie over R-L-C geschreven, twee boeken over Orbs en een boek over Glastonbury. In 2015 ben ik in goede harmonie van mijn vrouw gescheiden, en in 2016 hebben wij Les Labadous verkocht aan goede mensen. Joke bleef in Frankrijk met haar partner en ik keerde terug naar het land van mijn voorouders, Friesland. Ik kocht een oud grutterswinkeltje in Exmorra en schreef er mijn laatste boek: “Van Anunnaki tot Illuminati, van slaaf tot slaaf”

Bronnen. Sommigen twijfelen aan het bestaan van MM, maar ze heeft echt bestaan. Zo wordt ze regelmatig genoemd in de bijbel, in de Nag Hammadi perkamenten, in de Pistis Sophia documenten, in “Het leven van Maria Magdalena” van aartsbischop Rabanus Maurus (776 – 856), in de “Legenda Aurea” geschreven tussen 1260 en 1264 door Jakobus de Voragine. Ze werd vereerd door belangrijke personen als Bernard de Clairvaux die de Tempeliers een eed van trouw aan het huis Bethania liet zweren. Koning Clovis I bezocht in 500 AD haar graf in de kapel van St- Maximin-la-Ste-Baume. Er zijn door de kerk twee grote basilieken voor haar gebouwd, een in Vezelay, 11de – 12de eeuw en een in St-Maximin-la-Ste-Baume, 12de – 13de eeuw. Er zijn talloze kerken en kapellen aan haar gewijd en in bijna alle Franse kerken staan wel één of meer afbeeldingen van MM. Verder zijn er honderden boeken over haar geschreven. Toch wel merkwaardig dat de kerk, die haar officieel als een boetevaardige zondares af schilderde, zo veel kerken en basilieken aan haar heeft gewijd!

De Jeugd van MM. MM was geen hoer of een boetevaardige zondares, zij was een vrouw van hoge geboorte. Zij zou zijn geboren in 3 AD. Haar vader was Matheus Syro Jairus, een edelman uit Syrië en eerste priester van Jeruzalem. Haar moeder was Eucharia en stamde uit het Hasmonese huis van de Maccabëen. Mogelijk behoorden haar voorouders zelfs tot de Stam van Benjamin. Zij kwam niet uit Magdala, maar waarschijnlijk uit Kapernaum. Magdala betekent Wachttoren, Burcht, of de ‘Verhevene’. Haar zus was Martha en haar broer Lazarus. Over haar opleiding bestaan verschillende verhalen. Bij de Esseense gemeenschap, in de Tempel van Jeruzalem, of in Egypte. Ingrid Riedel maakte speciaal voor mij deze tekening van MM als jonge vrouw.

Haar ontmoeting met Jezus. Ook daarover doen verschillende verhalen de ronde. Ook weer bij de Esseense gemeenschap, bij het putten van water uit een bron, in Egypte, of in Jeruzalem. Nadat zij hem ontmoet heeft vergezelt ze hem op al zijn tochten. Ze luistert aandachtig naar zijn verhalen, terwijl Martha ‘zich de benen uit het lijf loopt’. Ze is bij het geopende graf van Lazarus. En bij Simon de Pharisëer, die zijn functie als gastheer verzaakt, zodat MM zijn voeten met haar tranen wast en droogt met haar haren. Er zijn een aantal prachtige, gechannelde boeken over haar leven en haar ontmoetingen met Jezus geschreven, zoals ‘I remember Union” van Flo Aeveia Magdalena. En ook het magische boek van Claire Heartsong: “Anna, the grandmother of Jesus” is zeer de moeite waard. Boeken die mij diep geraakt hebben. Als zo’n boek je raakt wil dat zeggen dat er een grond van waarheid, mijn waarheid, in dat verhaal schuilt. Ook over Jezus doen talloze verhalen de ronde. En er zijn honderden, zoniet duizenden boeken over hem geschreven, maar die laat ik hier maar even buiten beschouwing.

 

De bruiloft van Cana. De Kerk wilde er eeuwenlang niets van weten. Niet alleen van het feit dat Jezus een bijzondere profeet was, maar ook dat hij een sterfelijk wezen is, zoals de Islam ook gelooft. Niet dat Jezus getrouwd is en zeker niet dat hij nakomelingen heeft. En ook niet dat Maria Magdalenena de Apostel der Apostelen is. Dat zou de macht van de Paus lelijk kunnen schaden. De bruiloft van Cana is duidelijk de bruiloft van Jezus en Maria Magdalena. Waar water in wijn wordt veranderd. Daar komen ook twee fameuze, oude bloedlijnen samen. Uit het huis van David en het huis van Benjamin. Het is een koninklijk huwelijk dat aan strenge regels moet voldoen. Verloving in september van het jaar 32 AD, ‘consumptie’ in december opdat er in het volgende jaar in september, de maand van de grote verzoening, een kind wordt geboren. Maria raakt zwanger in december. En er zijn diverse beelden en schilderijen waarop een zwangere Maria is te zien. Niet de maagd Maria, zoals de kerk beweert, want maagden zijn niet (zichtbaar) zwanger, maar MM. Pas na drie maanden zwangerschap in maart 33 AD, wanneer de kans op een miskraam geweken is, wordt het eigenlijke huwelijk gesloten. Waar MM haar man zalft met de kostbare Nardus olie, iets wat alleen aan een echtgenoot is toegestaan.

 

De kruisiging. Die zou op 30 maart in het jaar 33 AD plaats gevonden hebben. Maar ook hier doen verschillende verhalen de ronde. Zo zou Judas geen verrader zijn, maar had hij opdracht van Jezus om zijn verblijfplaats aan de Romeinen te vertellen. Het meest opmerkelijke verhaal is wel dat Jezus niet aan het kruis gestorven zou zijn. En dat ofwel een ander zijn plaats ingenomen heeft, of dat hij, op dringend verzoek van zijn broer Jozef van Aramithea aan Pontius Pilatus, vlak vóór de Sabbath, van het kruis gehaald is, toen men dacht dat hij al dood was. Er zijn talloze afbeeldingen van Jezus die uit zijn wonden bloedt, nadat de speer van Longinus in zijn borst gestoken is, of waar te zien is dat het bloed uit de wonden op zijn handen en voeten stroomt. En dode mensen bloeden niet. Er gaat zelfs het verhaal dat Pontius Pilatus en zijn vrouw Claudia Procula, die een volgeling van Jezus was en een huis bezat in de Languedoc, in het complot zaten. Er zijn meerdere aanwijzingen voor het feit dat Jezus niet aan het kruis gestorven zou zijn, allemaal verhuld weergegeven, opdat men niet door de kerk, wegens ketterij op de brandstapel zou eindigen. Zoals de 14de kruisweg statie in R-L-C, waar Jezus door Jozef van Arimathea en Nicodemus wordt afgelegd. Maar het is nacht. En het was volgens de Joodse wet streng verboden om na zonsondergang met lijken om te gaan. Dus … Kijk ook eens naar het paneel onder het altaar in hetzelfde ketkje. Waar MM geknield zit met gevouwen handen, haar boek, haar bokaal en het kruis. Maar het kruis is van hout en aan het hou zitten blaadjes, dus …

 

De vlucht naar Frankrijk. Ook daarover doen uiteenlopende verhalen de ronde. Dat ze vanuit Israël, of Libanon, of vanuit Egypte vetrokken zou zijn. Met één of drie schepen, al of niet met zeilen, roeiriemen, een roer en voedsel, maar wel met de zegen van God. Ze zouden zijn aangekomen in Marseille, Les Saintes-Maries-de-la-Mer, Maguelone, Narbonne, Fitou of Stes-Maries-de-la-Mer bij Perpignan. Ik houd het op Fitou want dat was de kortste en veiligste route naar R-L-C. Het was een redelijk verlaten streek en ver weg van Romeinse invloeden. En de route was goed voorzien van natuurlijke bronnen. Mogelijk wordt dit ooit een nieuwe pelgrimsroute. Haar reis is weergegeven op talloze glas-in-lood ramen en schilderijen. Het meest bekend is haar aankomst in Les-Stes-Maries-de-la-Mer, samen met ondermeer Maria Jacoba, Maria Salome en Sarah. Elk jaar, op 24 mei, wordt Sarah-Salome, een Nazareense prinses, door mannen op witte paarden uit zee gehaald en weer aan land gebracht.

 

Jozef van Aramithea. Na de kruisiging en de verdwijning van Jezus, die zich hoogst waarschijnlijk schuil hield in de woestijn  en mogelijk naar Tibet of R-L-C is vertrokken, neemt zijn jongere broer, Jozef van Aramithea het stokje van hem over. Zie het boek “James, the brother of Jesus” van Robert Eisenmann. Jozef is een handelaar in bijzondere metalen die vaak in de omgeving van R-L-C is geweest, waar goud, zilver en lood gedolven werd en ook in Zuid-Engeland waar tin gewonnen werd, nodig voor het maken van brons. Hij maakt eveneens deel uit van de Heilige Familie, de Desposyni, omdat ook hij een kind is van Jozef en de maagd Maria. Hij zou in Engeland, uit zijn huwelijk met Enygeusa, de zuster van koning Arvigarus, een tweede heilige bloedlijn gestart hebben. Hij steekt op Wearyall Hill, in Glastonbury, zijn staf in de grond, waaruit later de heilige doornstruik zal groeien. Ook neemt hij later, op één van zijn tochten, de jonge Jezus II, zoon van Jezus en MM mee naar Glastonbury. Dat is ook de plek waar Jezus II het oudste christelijke kerkje ter wereld heeft neergezet, de ‘Vetusta Ecclesia’ of oude kerk, gewijd aan Maria. Op die plek werd later de fameuze abdij van Glastonbury gebouwd, die na de Dissolution Act van 1539 uitgevaardigd door de gefrustreerde Koning Hendrik VIII, verviel tot een prachtige ruïne.

 

Copyright

© Gepubliceerd in: Paravisie

0
Uit in Eigen Huis deel 1 - Het plezier van koken
ORB's Deel 1

Related Posts

 

Comments 1

Guest - Marga on Thursday, 06 February 2020 12:10

Hoi Jaap, iik ben niet zeker of ik mij al geregistreerd heb, dus nu voor dee zekerheid nog een keer.

Mooi geschreven door jou!

Hoi Jaap, iik ben niet zeker of ik mij al geregistreerd heb, dus nu voor dee zekerheid nog een keer. Mooi geschreven door jou!
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 04 June 2020

Captcha Image

Jaap Rameijer Channel

 

Contact me

Jaap Rameijer

Dorpsstraat 52
8759 LE Exmorra, Netherlands
Tel: 00 31 (0)515-856564
Mobile: 00 31 (0)6 26 28 77 99
Contact Jaap Rameijer by email
To communicate with me or to  request an engagement for a presentation on Orbs, Anunnaki & Marie Magdalene.
 

Select your Language

nldaenfifritnoptessvcy

Blog Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Like Us on Facebook

Twitter Feeds

Go to top