Jaap Rameijer's Blog

My adventures in Writing, Photographing, Guiding, Coaching, Tours, Events and other items that interest me. I invite you to subscribe to my blogs, so you can be notified by email when I post new items. Enjoy!

Zeven gouden regels

 

Om te bereiken dat mannen en vrouwen op een ontspannen manier met elkaar omgaan, dat ze een zinvolle en liefdevolle relatie hebben, dat ze elkaar respecteren en waarderen, dat ze elkaar oprecht lief kunnen hebben, zijn er een aantal regels. Hele eenvoudige regels. Een paar “does and donts”. Zeven om precies te zijn.

 

De eerste regel is natuurlijk: Accepteer dat een man anders is. Als hij iets doet of  laat wat u niet zint, dat laatste zal overigens vaker het geval zijn, dan doet hij dat niet om u te kwetsen. Integendeel. Hij doet dat omdat hij niet beter weet. Omdat hij, als man, domweg niet in de gaten heeft hoe gevoelig u op bepaalde punten bent. Dat kunt u hem niet kwalijk nemen. Hij kan er per slot van rekening ook niets aan doen dat hij als man ter wereld is gekomen. Met al zijn “foute” karaktertrekken en al zijn “nare” gewoontes. Daar is hij nu eenmaal een man voor. Net u, mevrouw, een vrouw bent. Met al uw “foute” karaktertrekken en “nare” gewoontes. Daarin doen wij niet voor elkaar onder. Maar als u werkelijk, maar dan ook werkelijk, accepteert dat een man anders is, dus niet alleen erkennen dat hij anders is, maar het ook echt accepteren en daar ook naar handelen, dan is het pleit al half beslecht.

 

De tweede is: Zeg hem wat er in uw lieflijke hoofdje speelt. Zeg het hem gewoon. Hij kan dat niet raden. Andere vrouwen misschien wel, maar hij niet. Hij is een man en mannen kunnen dat nu eenmaal niet. Hij voelt domweg niet aan wat er in uw hersentjes omgaat. Dat is geen onwil of ongevoeligheid. Hij kan het gewoon niet. Hij mist die wonderbaarlijke gave, die u wel heeft. Dat kunt u hem niet kwalijk nemen, hij is tenslotte maar een man, weet u nog wel. Maar als u van mening bent en ook in die mening blijft volharden dat uw man eigenlijk best wel weet wat er in u omgaat, of  althans dat hij dat zou moeten weten, maar dat hij het verdomt om er iets aan te doen, dan gaat het fout. En dan gaat het niet alleen fout, maar dan heeft u het ook nog helemaal bij het verkeerde eind. Want hij weet dat niet. Pas als u het hem vertelt .weet hij het. En dan zal hij hoogst waarschijnlijk ook wel in actie komen.

 

De derde regel is: Als u iets van hem wilt, of juist niet, zeg het hem dan. Daar kan hij onmogelijk naar raden. Dat voelt hij niet aan. Dingen die voor u volsterkt helder zijn, die in uw ogen buitengewoon voor de hand liggen, die zien wij, stomme mannen, domweg niet. Niet omdat we ze niet willen zien. Absoluut niet. Maar gewoon omdat we ze niet kunnen zien. Wij hebben die hoge graad van telepatische begaafdheid, die u zo siert, nog lang niet bereikt. Dat kan nog wel enkele millennia duren. Dus als u wilt dat hij iets doet, of nalaat, als u hem bijvoorbeeld duidelijk wil maken dat het nu uit is of juist dat de relatie nu van start kan gaan, of wat dan ook, zeg het hem dan. In gewoon Algemeen Beschaafd Nederlands. Dat begrijpt hij wel. Draai er niet ook omheen, maar zeg het hem gewoon, in heldere, klare taal. Dan zal hij met liefde doen wat u van hem verlangt.

 

De vierde regel dan: “Wees vriendelijk”. Dat kost niks en het levert ongelooflijk veel op. Aan goodwill en aan de stemming in huis. Als u wilt dat hij iets doet, we weten inmiddels dat hij dit niet uit zichzelf zal doen, vraag het hem dan. Vraag hem of hij de vuilniszak buiten wil zetten, of Pietertje van school wil halen, of nog gauw een paar boodschappen wil doen, of wat dan ook. Vraag het hem gewoon. Er is meer dan genoeg te doen, dat is het probleem niet.  Uw actiepuntenlijst raakt nooit uitgeput. Maar let op dames, even een kleine reminder, gewoon voor alle zekerheid. Weet dan  dat hij die lijst niet kent. Dat hij niet op de hoogte is van het bestaan van die actiepuntenlijst en al helemaal niet van wat er op staat. Denk dus niet dat hij die lijst wel uit zichzelf zal afwerken. Want hij kent die lijst niet. Als u iets van hem gedaan wil hebben, vraag het hem dan. Maar wel vriendelijk, als het even kan. Als u hem gaat afblaffen omdat u boos bent dat hij het niet uit zichzelf gedaan heeft, dan verdomt hij het natuurlijk. En geef hem eens ongelijk. Als u hem opdrachten gaat verstrekken, is het al niet veel beter. Dat doet hem weer denken aan zijn moeder en daar wil hij nu liever niet aan herinnerd worden. Alle kans dat hij dan de zaak dan zo lang uitstelt, dat u het zelf maar doet. Maar als u het hem vriendelijk vraagt, doet hij het met alle plezier. Dat had u niet gedacht, hè? Ik kan het u nog sterker vertellen. Als u hem na afloop vriendelijk bedankt, met woorden als “dank je wel lieve schat”, of met een stralende lach of een heerlijke kus, of een warme knuffel, dan heeft u geen kind meer aan hem. Alle kans dat hij u daarna met stralende ogen zal aankijken en u zal vragen of hij nog iets voor u kan doen. Wat dat betreft zijn wij net hondjes die het onze baas graag naar de zin willen maken. En dames, laten we wel wezen, kost het nou echt zo veel moeite om uw man eens vriendelijk wat te vragen. En om hem na afloop oprecht te bedanken?

 

De vijfde regel dan:  “Zie hem als een man en gedraag uzelf als een vrouw”. Dat klinkt tamelijk overbodig zult u denken, want zoiets ligt nogal voor de hand. Maar doe het toch maar, want zo voor de hand ligt dat niet. Althans niet in de praktijk. Probeer uw man eerst maar eens als een echte man te zien en niet als een half mislukte vrouw. Er is niks mis met hem omdat hij zich anders gedraagt dan u. Integendeel, het is juist heel goed dat hij zich zo gedraagt. Stel je voor dat hij zich net zo gedraagt als u? Daar zou u toch ook niet blij mee zijn? Want zo lief bent u niet, zeg nou zelf. En hij is ook anders. Hij is een man, weet u nog? Erken hem dan ook in zijn man zijn. Zeg tegen hem dat het een echte man is. Dat u hem bewondert om zijn “man-zijn”, zijn mannelijke eigenschappen. En laat niet blijken dat u hem heimelijk  verfoeit om zijn gebrek aan vrouwelijke eigenschappen. Gedraag u als een vrouw. U bent tenslotte een vrouw. Een pracht vrouw. En geen manwijf. U heeft de broek niet aan, hij heeft de broek aan. Wees lief voor hem, wees ontvankelijk, laat u door hem verwennen, laat u verleiden. En hij zal u op handen dragen. Wees gewoon een vrouw, dat deed u trouwens altijd al en laat hem, voor de verandering, gewoon een man zijn.

 

De zesde regel: “Benut de synergie van uw relatie”. Weet dat u samen meer bent, veel meer, dan de som der delen. Dat “een” en “een” in een relatie veel meer is dan twee. Weet dat hij zowel mannelijke, als vrouwelijke energien in zich draagt, net als u. Dat hij waarschijnlijk meer mannelijke energie heeft en dat u vast en zeker wat meer vrouwelijke eenergie heeft. Weet ook dat u die energien bij elkaar kunt aanvullen en versterken. Dat u ze kunt harmoniseren. Waardoor u beiden een nog completer mens wordt. Weet ook dat u samen, wanneer u uw krachten bundelt, enorm veel “power” hebt. Dat u de hele wereld aan kunt. Dat u bergen kunt verzetten. Mannen en vrouwen die goed op elkaar zijn ingespeeld, die elkaar aanvullen en respecteren, die elkaar werkelijk liefhebben, zijn onvoorstelbare krachtbronnen.

 

De zevende en laatste regel luidt: “Heb uzelf en elkander lief”. Dat klinkt wederom als een geweldige open deur, maar het is wel waar. Als u uzelf lief heeft, als u goed in uw vel zit, als u uw angsten goeddeels kwijt bent en niet meer zo wanhopig de liefde bij een ander zoekt, dan bent u een redelijk compleet mens. Dan zal er ook sneller  sprake zijn van echte liefde. Onvoorwaardelijhke liefde. Liefde die u vrijelijk liefde kunt geven en ontvangen. Niet omdat het moet of van u verwacht wordt, maar gewoon uit vrije wil, uit pure liefde. Vrouwen zijn op dit punt veel verder dan mannen. Vrouwen zijn één en al liefde, één brok liefde. Die kunnen zo veel liefde geven en ook zo veel liefde ontvangen, dat is gewoon fantastisch. Maar geef die liefde dan ook, zou ik zeggen. Onthoud die liefde niet.  Niet aan uzelf en ook niet aan uw partner. En weet dat de liefde zich op  verschillende manieren kan manifesteren. Dat hoeft zich heus niet alleen middels seks en hartstocht. Een warme glimlach, een zachte aanraking of een serene stilte zijn al genoeg. En mochten seks, hartstocht en liefde wel samengaan, dan kunnen er de meest fantastische dingen gebeuren. Dan kunt u, wat zeg ik, dan zult u een geweldig orgasme krijgen. Op zich al een bijzondere ervaring. Maar dat is nog niet alles. Dan zal de man, de echte man, in staat zijn om met zijn mannelijke energie uw diep weggeborgen vrouwelijke energiebron te activeren. Om daar die fantastische, ongelooflijk krachtige, prachtige vrouwelijke oerenergie  te kunnen losmaken. Waarmee u de hele wereld aan kunt.

 

Is dat niet geweldig, dames, lieve dames. Is dat niet fantastisch? Wees dus blij met een man. En leer er wat beter mee om te gaan. Dan zul je er nog een hoop plezier aan beleven. En het is zo eenvoudig. Zeven regels maar. Zeven simpele regels.

Zeven regels om in de zevende hemel te komen!

 

 

 

0
Sleutelen aan de man
Afslag gemist
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Wednesday, 20 November 2019

Captcha Image

Contact me

Jaap Rameijer

Dorpsstraat 52
8759 LE Exmorra, Netherlands
Tel: 00 31 (0)515-856564
Mobile: 00 31 (0)6 26 28 77 99
Contact Jaap Rameijer by email
 

Select your Language

nldaenfifritnoptessvcy

Blog Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Like Us on Facebook

Twitter Feeds

Go to top