Jaap Rameijer's Blog

My adventures in Writing, Photographing, Guiding, Coaching, Tours, Events and other items that interest me. I invite you to subscribe to my blogs, so you can be notified by email when I post new items. Enjoy!

Een update, speciaal voor onze Nederlandse lezers

 

Er is veel gebeurd de afgelopen dagen.

Ik dacht dat wonen in Rennes-le-Chateau betekende dat ik wat meer ‘voeling’ zou krijgen met de magie, de mysteries, de geheimen en de schatten van dit magische Franse bergdorpje, en dat is ook zo, maar nu spant de Bugarach toch wel de kroon.

 

De Apocalyps, de ondergang van de wereld, staat hoog op de agenda. Overigens staat Apocalyps niet voor catastrofe,

zoals veel mensen denken, maar voor Openbaring. Een veel toepasselijker term denk ik. Zeker in de gegeven omstandigheden.

Hoe het ook zij de aandacht van pers en media was overweldigend. Een TV optreden op 20 december in EenVandaag {PIC 01}.

En een kort optreden, ook op 20 december op RTL Nieuws {PIC 02}. Radio interviews op Omroep Max en op Radio/TV Rijnmond.

Mailcontact met Pauw & Witteman, BNN en Cafe Corsari in Belgie. Een stuk in de Telegraaf van 20 december of  van 21 december. Dat heb ik nog niet gezien. En ik heb ook nog een stukje geschreven voor HP/De Tijd. Of het gepubliceerd wordt weet ik niet. Een stuk waarin men mij vroegom aan te geven wat er nou zo bijzonder is aan deze berg en waarom deze plek op aarde als enige gespaard zou blijven.

Nou dat laatste wist ik niet, en daar geloof ik ook niet in, maar ik heb niettemin mijn best gedaan er iets van te maken.

 

 

Voor alle zekerheid heb ik het stuk hieronder weergegeven.

 

Quote “De Bugarach, HP/De Tijd

 

Een hele bijzondere berg. Een berg die ver uitsteekt boven alle bergen en heuvels in de wijde omgeving. En die er vanuit iedere hoek weer anders uit ziet. Een berg met vele gezichten. Van beren, boeddha’s, adelaars en zelfs een heuse fallus. Een berg met een buitengewoon hoge energie. Zo hoog dat sommige mensen halverwege de beklimming moesten staken en niet verder konden. Of die niet in de buurt van de berg konden wonen, omdat ze de hoge energie niet konden verdragen. Een berg met een sterk magnetisch veld, waardoor de kompassen alle kanten uit draaien. Een berg die op magistrale wijze de wolken breekt die vanuit de Middellandse zee het gebied binnen drijven. Een berg met bijzondere grotten, vol prachtige kristallen. En een berg die een belangrijk punt vormt in de heilige geometrie van de regio. Een berg waar Jules Verne over geschreven heeft, met kapitein Bugarach in de hoofdrol. En de berg die Steven Spielberg geïnspireerd heeft tot zijn film “Close encounters of the third kind.”

Allemaal waar.

 

Dan zijn er nog de verhalen die over deze berg de ronde doen. De berg zou een van de vijf grote UFO bases op aarde zijn. En er zijn diverse, betrouwbare mensen geweest, waaronder mijn eigen dochter die enkele jaren in Bugarach gewoond heeft, die ook werkelijk Ufo’s gezien hebben. In het echt. Schotels, blauw metallic van kleur. Veel meer mensen, waaronder ik zelf, hebben regelmatig grote ruimteschepen gezien die tegen de berg aan “hingen.” Of kleinere Ufo’s, keurig netjes opgelijnd als vliegtuigen voor de landing op een luchthaven. Niet in het echt, maar afgetekend in de wolkenformaties rond de berg. De berg zou een vulkaan zijn die 65 miljoen jaar geleden is uitgebarsten en waarvan de top vervolgens omgekeerd op de berg terug is gevallen. Een mekka voor geologen. Een berg waar de Ark van het Verbond begraven zou zijn. Of waar Maria Magdalena en misschien zelfs Jezus begraven zouden zijn. Een berg die een doorgang vormt naar andere dimensies. Of een poort naar een andere wereld, naar Agartha.

 

Dat zijn de belangrijkste verhalen over de berg.

 

En waarom nu juist deze berg, of de streek rond de berg binnen een straal van 10 km of 50, gespaard zouden worden, wanneer de rest van de wereld vergaat, weet ik niet. Dat lijkt me een tamelijk onwaarschijnlijke gebeurtenis. Maar als ik dan toch naar verklaringen zou moeten zoeken, zou het kunnen  dat deze berg en de hele streek er om heen, met in het midden het magische dorp Rennes-le-Chateau, een Heilig Gebied zijn. Al sinds mensenheugenis. Waar ooit een Tempel van Lemuria heeft gestaan. En waar een vestiging van Atlantis was. En het zou kunnen dat de heilige gebieden hier op aarde, en er zijn er meer, een bijzondere bescherming genieten. Mogelijk willen ook de extraterrestrials, de buitenaardse wezens van de Ufo’s en de Intraterrestrials, de ondergrondse beschaving van de Annanuki, graag dat dit gebied, hun leefgebied, gespaard blijft. En wie weet zorgt de hoge energie er wel voor dat de omgeving energetisch bij elkaar gehouden wordt. En beschermt het sterke magnetische veld het gebied tegen desastreuze zonnewinden en zonnevlammen.

Maar dat is allemaal puur giswerk.” Unquote.

 

Dan was er nog het live optreden van mijn dochter Femke, ook op 20 december, in het BNN programma Serious Request.

 

Mijn dochter dacht dat ze daar was uitgenodigd omdat ze enige jaren in Bugarach gewoond heeft en net een paar maanden geleden naar Nederland verhuisd is, waar ze nu als licht therapeute werkt in Egmond aan Zee. En dat dit als duidelijke indicatie kon worden uitgelegd, dat ze niet geloofde dat de Berg Bugarach haar zou ‘redden’, anders was ze nooit naar Nederland gekomen.

 

Dat was ook de inhoud van het voorgesprek.

 

Maar toen ze een keer aan tafel zat en live in de uitzending was, werd ze plotseling neergezet als een ‘believer.’ Zo’n zonderling die werkelijk geloofde dat de wereld op die datum zou vergaan. Een zeer onsmakelijke streek van BNN. Het arme meisje werd tegenover een astroloog van het Planetarium in Franeker gezet, die koeltjes uitlegde, aan de hand van een stellage van planeten, dat er op 21 december helemaal niets aan de hand zou zijn. Ik vond dat ze het er nog goed heeft afgebracht, vooral omdat ze rustig en vriendelijk bleef en aan het eind van de uitzending zei dat er meer tussen hemel en aarde is dan wat wij kunnen zien en horen. Bravo Femke en foei BNN!

 

Ondertussen is het dorp Bugarach omgeven door honderden gendarmes. Alle toegangswegen en wandelpaden zijn afgesloten en er zijn zelfs militairen en speleologen naar de grotten gegaan om te kijken of zich daar geen mensen verstopt hebben. En wie weet hadden ze ook wel anderen motieven. Zoals onderzoek verrichten naar de hoge energie van de berg en het sterke magnetische veld. In Bugarach en directe omgeving bivakkeren honderden gendarmes, politie te paard, militairen en pompiers. En verder is het dorp en de directe omgeving ruimschoots voorzien van pers en media. Ook bij ons zijn er nu nog enkele journalisten.

 

Ik geloof niet dat de wereld vandaag vergaat. En morgen ook niet en overmorgen toch wel niet. Als men mij vraagt wat ik vandaag ga doen zeg ik: “even naar Bugarach gaan, kijken of er nog wat bijzonders aan de hand is” en daarna rustig thuis zitten, een kaarsje aansteken, schoon drinkwater nuttigen en vooral mooie gedachten koesteren. Want gedachten krijgen krachten.

 

En dat is nu wel het mooie van deze hele mediahype. Dat nu de aandacht van de wereld gevestigd wordt op een mogelijke catastrofe. In een tijd dat we al heel veel rampen en crises hebben meegemaakt. Sterker nog we zitten er midden in.

 

En dat dit moment een prachtig moment kan zijn om eens even stil te staan met waarmee we nu bezig zijn. Dat zou dan de Apocalyps kunnen zijn, de Openbaring. Waarbij de ogen van de wereld open gaan. En we ons realiseren waar we mee bezig zijn. En ons voornemen om een ander leven te gaan leiden.

 

Geen Patriarchale samenlevingen meer, geen overheden die ons manipuleren en angst inboezemen, geen kerken meer die ons weinig meer te zeggen hebben, dan dat we zondaars zijn. En die ons zowat alles verbieden wat het leven vreugde schenkt.

 

Geen materialistisch gedrag meer, geen resultaten ongeacht de consequenties, geen haat, geen geweld, geen oorlogen.

 

Stoppen met het vergiftigen van onze samenlevingen in woorden, in voedsel, in medicijnen, in zaden. Stoppen met  de achteloze milieuvervuiling en het roekeloos gebruik van grondstoffen.

 

Maar liefde als “Leitmotiv’. Zachtheid en dankbaarheid voor het leven dat ons geschonken is. Respect voor jezelf, voor elkaar en voor de natuur. Tolerantie, niet vanuit het hoofd, maar vanuit het hart. En wie weet brengt deze ‘nieuwe tijd’ ons dan naar een hoger bewustzijn. Waar we op een andere manier in het leven gaan staan. Zou dat niet prachtig zijn?

0
Seven days in the South of France
Bugarach - The hype has come alive
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Monday, 17 February 2020

Captcha Image

Contact me

Jaap Rameijer

Dorpsstraat 52
8759 LE Exmorra, Netherlands
Tel: 00 31 (0)515-856564
Mobile: 00 31 (0)6 26 28 77 99
Contact Jaap Rameijer by email
 

Select your Language

nldaenfifritnoptessvcy

Blog Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Like Us on Facebook

Twitter Feeds

Go to top