Jaap Rameijer's Blog

My adventures in Writing, Photographing, Guiding, Coaching, Tours, Events and other items that interest me. I invite you to subscribe to my blogs, so you can be notified by email when I post new items. Enjoy!

De tantra cursus

Ik ben twee keer naar een tantra cursus geweest, want ik wil graag alles één keer geprobeerd hebben. Het één keer aan den lijve ondervonden hebben.

En je hoort er zulke verschillende verhalen over. Spannend, afknapper, spiritueel, emotioneel, mooi, vies, liefdevol, zweverig, verkapte seksclub, noem maar op. Van alles wat.
 
Dus eerst uitgebreid zoeken op Internet. Dan kan je aan de hand van de beschrijving meestal vrij snel zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Of je met echte tantra of met verkapte seks te maken hebt.
Ik koos voor echte tantra. Echte seks vindt je elders.
 
Nou, dat waren twee heel verschillende ervaringen. De eerste keer verliep volgens het boekje en daar heb ik ook nog een fantastische vriendin aan overgehouden. Het is nu uit, maar we hebben een heerlijke tijd gehad. Wij waren met een groepje van acht man; vier mannen en vier vrouwen. Iedereen vertelde eerlijk zijn verhaal. Wat ze allemaal meegemaakt hebben, wat er zoal aan schortte en waarom ze naar de tantra cursus gekomen waren. Dat maakt al direct dat je heel anders tegen je collega’s aan gaat kijken en ook dat er een zekere saamhorigheid en intimiteit ontstaat.
 
Onze begeleider vertelde ons dat het bij de mannen meestal vastloopt in het hart en bij de vrouwen in het kruis. Daar kon ik mij alles bij voorstellen.
Het kruis van de man werkt over het algemeen prima. Daar komt voldoende energie uit, soms misschien wat teveel, maar met het openen van zijn hart en met de liefde heeft hij meer moeite
Bij de vrouw is het net andersom. Met haar hart zit het wel goed Zij kan prima liefde geven en ontvangen. Maar met het kruis wil het veelal niet zo vlotten. Dat zit vaak op slot, letterlijk en figuurlijk.
 
Werk aan de winkel dus.
Eerst voorzichtig de ander aanraken. Een vreemde gewaarwording, zomaar een andere vrouw aan te mogen raken. Haar hoofd aanraken en zachtjes masseren, heerlijk. Wat een warm gevoel geeft dat. Om een vreemde vrouw, nou ja zo vreemd is zij na die uitgebreide introductie ook al niet meer, aan te raken. Heel intens, heel liefdevol. Alsook om op deze wijze aangeraakt te worden. Eerst heel schuchter, daarna verkennend en tot slot bijna hebberig. Dat heeft toch wel wat, dat doet wat met je. Dat fysieke contact is kennelijk veel belangrijker voor ons dan we denken. En tantra zou onze seksuele energie omzetten in levensenergie. Ook een mooie gedachte.
 
Als je nu, in onze geciviliseerde samenleving, op straat of op je werk een vrouw zou aanraken, krijg je gelijk een klap voor je hersens. Of ze beginnen te gillen dat ze aangerand worden. En in het gunstigste geval wordt  er een procedure tegen je gestart wegens ongewenste intimiteiten. Met alle gevolgen van dien.
Als een vrouw een man aanraakt gebeurt er natuurlijk niks. Ja, wel met de man, maar verder niets. Geen spastisch gegil of juridische procedures. We vinden het veel te lekker. En genieten er van. Maar dat even terzijde.
 
Dan de voeten masseren, met een blinddoek voor. Spannend is dat en heel sexy. Daarna een stukje wandelen om weer wat op verhaal te komen na al die  intieme ervaringen. Weer even met de beide benen op de grond gaan staan. Dan volgen meestal wat leuke spelletjes. Er wordt uitgebreid gedanst en we eten wat samen. Dan weer een massage en daarna gaan we naar de sauna. Heel natuurlijk. Met of zonder handdoekje voor. Mag u helemaal zelf weten.
 
Tegen die tijd is het ijs wel gebroken. Heerlijk allemaal. Wat een ontspanning, wat een rust. Wat een gevoel van liefde doorstroomt je dan.
En weet u wat het gekke is. Hoewel de meeste vrouwen bij binnenkomst nou niet direct, door mij dan, als aantrekkelijk konden worden bestempeld, worden het nu opeens hele mooie vrouwen. Ondanks al hun plooien en hangtieten en andere onvolkomenheden. Het zijn plotseling mooie, stralende en heel attractieve vrouwen geworden. Waar je met warmte en met liefde, met “goesting” zouden de Vlamingen zeggen, naar kijkt. En die je graag in je armen wil nemen. Hoe dat komt, ik weet het niet. Misschien zijn ze zachtjes gaan “glanzen”.
 
’s Nachts liggen we met zijn allen op zachte matrassen in een grote zaal. Er wordt wat geknuffeld, maar het is al laat en de meeste van ons zijn zo moe van hun ervaringen van die dag, dat ze als een blok in slaap vallen.
De volgende morgen, na het ontbijt en nadat we ons weer een beetje los gedanst hebben, gaan we naakt. Eerst op de buik, daarna op de rug. De paren worden door het lot en het inzicht van onze begeleider, aan elkaar gekoppeld.
Raak haar maar aan en ga gewoon masseren. Op je eigen manier.
 
Er worden nog enkele aanwijzingen gegeven, voor mensen die niet precies  weten hoe een vrouw in elkaar zit, maar het meeste moet je gewoon op je gevoel doen. Nou dat lukt prima. Heerlijk om zo’n mooi vrouwenlichaam van top tot teen te mogen beroeren. Om je handen over al dat moois te laten glijden. Om te voelen hoe zij onder jouw handen zachtjes zucht van genot en langzaam ontspant. Geen seksueel gehijg, begrijp me goed, maar het genot om door een man, met veel aandacht en liefde, aangeraakt en gestreeld te worden. Dat strelen is kennelijk een diepe basisbehoefte van de mens, een behoefte die maar zelden bevredigd wordt. Aanraken is ook de meest intieme vorm van communiceren. Het is onvoorstelbaar belangrijk. Als baby’s niet geknuffeld worden, gaan ze dood. 
 
En hoe heerlijk is het niet om gewoon aangeraakt te worden? Al kan dat tegenwoordig bijna nergens meer. Alleen nog bij de kapper, de schoonheidspecialist of in massagesalons. Is het u wel eens opgevallen hoe gemakkelijk wij dan praten, als we aangeraakt worden. Hoe gemakkelijk wij de meest intieme dingen vertellen aan mensen die aan ons lijf zitten. Gewoon omdat die aanraking ons zo’n gevoel van vertrouwen en intimiteit geeft, dat we helemaal los komen.
 
Ook in de therapie en in de zorg is aanraken ongelooflijk belangrijk.
Of het nu gaat om oude mensen in verpleeghuizen of jonge kinderen in speciale opvanghuizen. Aanraken is vertrouwen, is genegenheid, is liefde.
Dat leent zich natuurlijk uitstekend voor misbruik. En voor het creëren van een ongezonde afhankelijkheid. Daar is dan, helaas, ook geen gebrek aan. Het is voer voor pedofielen en mensen met andere afwijkingen. Maar dat is met alles zo. Alle goede dingen hebben hun keerzijde.
 
We keren nu terug naar onze tantra cursus. Want daar begint het net spannend te worden. We liggen op onze rug, helemaal naakt.
Met een vrouw die over ons lichaam gebogen staat. Ziet u het voor u.
Of als u liever een ander beeld hebt, kijk dan eens naar die naakte vrouw die daar voor u op de massagetafel ligt en die u met uw handen beroert.
Waar u met uw handen, uw hoofd en uw hart “overheen gaat”.
Wat een prachtige ervaringen. Alle twee. Zowel het masseren en als het gemasseerd worden. Nou ja, het is eigenlijk geen masseren. Het is meer strelen, je partner aanraken op plaatsen waar je graag met je handen naar toe wilt. En waar je ziet of voelt, dat je partner graag aangeraakt wil worden. 
 
En alles mag, niets moet. Je maakt samen uit hoe ver je wilt gaan met dit lichamelijke contact. Al moet je er wel rekening mee houden dat je natuurlijk niet alleen in de ruimte bent. Maar dat is geen beletsel als je eenmaal in die mooie sfeer, in die liefdevolle roes verkeert. Dan kan alles.
Er wordt gestreeld, gezoend, geknuffeld dat het een lieve lust is. Alle intieme delen krijgen een beurt. Heerlijk is het.
 
En prachtig zoals die vrouwen opbloeien onder dat fysieke contact. Hoe ze zich letterlijk en figuurlijk voor je openstellen. Wat moeten zij dan toch veel weggestopt hebben, veel verdrongen hebben. Wat zit er een ellende in die koppetjes en in die kruisjes. Wat hebben zich in de loop der jaren een frustraties opgehoopt in dat lijf. Van misbruik, incest, verkrachtingen. Of van dreigementen met hel en verdoemenis. Wat een schuldcomplexen en angsten komen er dan te voorschijn.
 
Enorme huilpartijen zijn vaak het gevolg. En emotionele bekentenissen. Afschuwelijke voorvallen uit het verleden komen naar boven. En kunnen nu eindelijk verteld worden. In een veilige omgeving. Omringd door de liefde van de groep. 
Gekoesterd door iedereen die zich hun lot aantrekt, komt al die ellende los. En wordt langzaam opgelost. Het krijgt een plaats. Nu kunnen ze de frustraties en angsten van al die jaren eindelijk onder ogen zien. Er mee leven. En misschien zelfs vergeven.
 
Mijn God, als wij mannen toch eens wisten wat we die arme meisjes allemaal aangedaan hebben. En vaak in naam van onze Lieve Heer! Schaam u diep heren. U die dat op uw geweten heeft. U heeft uw dochter of uw pupil tot een verknipt en verkilt wezentje gemaakt. Haar verstoken van elke vorm van liefde. Een bang en angstig vogeltje. Bang voor het leven. Bang voor een man. Bang voor de hel. Luister maar eens goed naar de songs van Robert Long. Die heeft deze hypocrisie  meesterlijk bezongen. En ga Het boek der liefde lezen, waarin man en vrouw in hun zoektocht naar het goddelijke, niet alleen veel lessen moeten leren, maar ook intens van het leven moeten genieten.
 
Ja, dat komt allemaal los op een tantra cursus. Is dat niet prachtig?
 
Maar het kan ook heel anders lopen. Ik zeg het maar even voordat u, mevrouw of u meneer, met iets te hoog gespannen verwachtingen naar zo’n tantra weekend toe gaat.
Zoals de laatste keer. Geen eerlijke voorstellingsronde. Je voelt al meteen dat de mensen wat achter houden. Dat ze het achterste van hun tong niet laten zien. Dat ze eerst de kat uit de boom willen kijken. Zoiets schept direct al  afstand. En werkt verkillend. Zo van vertrouw je ons soms niet?
 
Er is veel emotie direct al in het begin, veel frustratie, veel bitterheid. Er wordt door enkele vrouwen vreselijk negatief gereageerd op de openhartige  uitspraken van bepaalde mannen. Zo in de trant van: “Als jij een probleem hebt, is dat mooi jouw probleem. Denk maar niet dat je daarvoor bij mij moet zijn. Ik zit hier niet om jouw probleem op te lossen”. Vinnige, grimmige uitspraken. Terwijl iedereen die daar zit, barstensvol  problemen zit. Niemand uitgezonderd, zeker de vrouwen niet. 
 
Terwijl het juist zo mooi is, zo bijzonder, dat deze problemen met elkaar, in een liefdevolle ambiance, gedeeld kunnen worden. Dat ze hier het vertrouwen gekregen hebben, dat ze opgelost kunnen worden. Nee, deze vrouwen zetten hun eigen probleem boven aan het lijstje. En gaan daarna verder met het veroordelen van de mensen om hen heen, in het bijzonder de mannen. Uiteraard, zou ik haast willen zeggen. 
 
Die zouden maar op een ding uit zijn. En ze verwoorden ook nog heel plastisch waar die mannen dan precies op uit zouden zijn. Nou bij mij verdween die betreffende lust acuut. Daar hoefden zij zich in elk geval geen zorgen meer over te maken. Maar de sfeer was al bepaald. Ik heb twee keer op het punt gestaan te vertrekken, zo verziekt was de atmosfeer. Het waren de mannen die me tegenhielden. De begeleider was machteloos tegen dat bittere,  geweld van die gefrustreerde vrouwen. Daar was hij gewoon te lief voor. Dus, het hele weekend praten, praten en nog eens praten. God oh God, wat een droefenis. En heel voorzichtig mochten we dan de ander nog wel aanraken. Met de kleren aan, wel te verstaan. 
 
Veel praten, veel huilbuien, veel frustraties. En natuurlijk, daar kon je op wachten, precies die vrouwen die aan het begin van de sessie zo haatdragend waren en het meeste gal spuugden, precies die vrouwen gingen kopje onder. Want onze begeleider slaagde er, zij het met de grootst mogelijke moeite, in om toch nog iets van een liefdevolle sfeer te behouden. En ja u weet, liefde overwint alles. Als je werkelijk, in het aanschijn van zoveel bitterheid, zoveel verwijten, zulke scherpe veroordelingen, toch in je liefde kunt blijven staan, dan gebeurt er wat. Dan knapt er wat bij die gefrustreerde vrouwen. Dan komen hun angsten, hun emoties, al hun verdrongen, nare ervaringen, keihard boven drijven. Echte liefde is ongelooflijk krachtig. Die maakt de diepste angsten los.
 
Daarna is het een grote jankpartij. Na afloop constateren we dat er door een paar mensen heel goed werk is verricht. Ten behoeve van enkele zeer egocentrische, super gefrustreerde wijven. Prachtig natuurlijk, maar wel heel vermoeiend. Een tantra weekend waarbij je het hele weekend niet uit de kleren bent geweest. Kunt u zich dat voorstellen? Waar geen universele liefde was, geen plezier, alleen maar bitterheid en verwijten. En waar de emoties torenhoog opliepen. Vreselijk was het. Uitgeput reed ik naar huis. Ik kon het stuur amper vasthouden, zo moe was ik en zo geëmotioneerd. En ik ben drie keer verkeerd gereden.
 
Je kunt maar het beste denken wat fijn dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan het oplossen van de angsten en frustraties van die twee vrouwen. Je kunt natuurlijk ook denken: “mijn hele tantra weekend is naar de knoppen, wat een ellende, ik ben emotioneel volledig kapot”. Laat ik het maar op het eerste houden. Maar het is aan u om te denken wat u wilt denken. Ik geef alleen aan hoe dit soort weekenden kunnen verlopen en welke uitersten zich daar voor kunnen doen.
 
Even voor de goede orde. Denk niet dat ik nu speciaal naar een tantra weekend ga om blote vrouwen aan te raken. Ik zeg ook niet, dat ik dat niet zou willen. Natuurlijk wil ik dat. Maar dat kan elders ook. Wat veel belangrijker is, is die heerlijke warme sfeer, die saamhorigheid, dat vertrouwen, die glans die er over iedereen komt.
Die manifestatie van universele liefde. 
 
 
0
News February 2013
Seven days in the South of France
 

Comments 1

Guest - Greta39 on Tuesday, 14 January 2020 17:00

Beste Jaap,

Wat fijn om je verhaal en ervaringen te lezen. Vooral natuurlijk je mooie eerste ervaring. Dat is wat ik ook in een tantra weekend zou zoeken het zij voor mij dan wel met mijn partner. Wellicht dat dat een heel andere sfeer in een groep zou creëren dan in een groep met alleen maar singels.
Jammer ook dat jou tweede keer zo verliep. Maar inderdaad mooi dat er dankzij jou inzet en die van anderen toch wat moois voor anderen heeft mogen plaats vinden.
Zelf ben ik nog wel benieuwd of je beide workshops/weekenden bij dezelfde cursus/locatie hebt gevolgd of waren die verschillend en waar die waren.
Ik vind het zelf moeilijk om door de bomen het bos te zien om internet van waar je moet zijn voor de ervaring die jij tijdens je eerste cursus hebt gehad.

Beste Jaap, Wat fijn om je verhaal en ervaringen te lezen. Vooral natuurlijk je mooie eerste ervaring. Dat is wat ik ook in een tantra weekend zou zoeken het zij voor mij dan wel met mijn partner. Wellicht dat dat een heel andere sfeer in een groep zou creëren dan in een groep met alleen maar singels. Jammer ook dat jou tweede keer zo verliep. Maar inderdaad mooi dat er dankzij jou inzet en die van anderen toch wat moois voor anderen heeft mogen plaats vinden. Zelf ben ik nog wel benieuwd of je beide workshops/weekenden bij dezelfde cursus/locatie hebt gevolgd of waren die verschillend en waar die waren. Ik vind het zelf moeilijk om door de bomen het bos te zien om internet van waar je moet zijn voor de ervaring die jij tijdens je eerste cursus hebt gehad.
Already Registered? Login Here
Guest
Tuesday, 07 April 2020

Captcha Image

Contact me

Jaap Rameijer

Dorpsstraat 52
8759 LE Exmorra, Netherlands
Tel: 00 31 (0)515-856564
Mobile: 00 31 (0)6 26 28 77 99
Contact Jaap Rameijer by email
To communicate with me or to  request an engagement for a presentation on Orbs, Anunnaki & Marie Magdalene.
 

Select your Language

nldaenfifritnoptessvcy

Blog Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Like Us on Facebook

Twitter Feeds

Go to top