My books are for sale at various online stores with good prices and shipping terms

I do not control the pricing in these stores, prices on my site are indicative. Below I list a few, just click on them to see my books.

AMAZON ~ Barnes & Noble BOL ~ ASPEKT

If you cannot find a book you want please contact me.

De geheime boodschappen van Rennes-le-Chateau 3

Hits: 6680 | Rating:

Samenvatting

Rennes-le-Château, een nieuw pelgrimsoord aan de voet van de Franse Pyreneëen. Vorig jaar kwamen er maar liefst 120.000 mensen naar dit kleine bergdorpje. Wat is er zo bijzonder aan dit dorp en aan deze streek? Heel wat. Het 'barst' er werkelijk van de geheimen, schatten en mysteries. Verhalen over vestigingen van Lemuria en Atlantis, een Tempel van Salomo onder berg Cardou, de geheime bergplaats van de Ark van het Verbond en het graf van Jezus. Schatten van Romeinen, Visigoten en tempeliers. Het geheim van de katharen en van de priester Bérenger Saunière. Ondergrondse beschavingen, een UFO-basis onder de berg Bugarach en heilige geometrie. Hernieuwde belangstelling voor de leer van de katharen en voor Maria Magdalena die enige tijd in Rennes-le-Château gewoond en gepredikt zou hebben. Honderden boeken zijn erover geschreven en tientallen documentaires zijn er over gemaakt. Lincoln, Baigent en Leigh schreven hier hun bestseller Het Heilige Bloed en de Heilige Graal. Dan Brown baseerde zijn wereldwijde bestseller De Da Vinci Code goeddeels op de geheimen van Rennes-le-Château. En geeft dat ook ruiterlijk toe. Deze trilogie geeft een overzicht van alles wat er nu bekend is over Rennes-le-Château. Voorzien van tekeningen, kaarten, heldere uitleg, veel foto's en spannende verhalen. In deel 1 wordt de turbulente historie van deze streek belicht. Het leven van de geheimzinnige priester Saunière, zijn gigantische rijkdom. De bizarre 'aanwijzingen' in zijn kerk. Met een uitgebreide rondgang door het dorp en de directe omgeving. In deel 2 wordt het 'Heilige Gebied' rondom Rennes-le-Château verkend. Met zijn katharen kastelen, heilige bronnen, inwijdingsgrotten, menhirs, hunebedden, kerken, kloosters en abdijen. En negen prachtige, 'spirituele' wandeltochten. Gevolgd door acht schitterende dagtochten in de wijde omgeving van Rennes-le-Château.
In deel 3 wordt uitgebreid ingegaan op de belangrijkste mysteries van Rennes-le-Château en het hele 'Heilige Gebied'. Op de katharen, de tempeliers, de heilige geometrie, de geheimzinnige Priorij van Sion, de Graal en de Ark van het Verbond. En, heel uitgebreid, op die bijzondere vrouw, Maria Magdalena.
Langzaam worden er verbanden zichtbaar. Het zijn wonderbaarlijke inzichten met prachtige boodschappen voor de mens van deze tijd. Dan blijkt dat Frankrijk het tweede 'Heilige Land' is. Waar de kerk kon overleven dankzij machtige vorsten als Clovis en Karel de Grote en waar het 'oorspronkelijke' christendom behouden bleef dankzij katharen, tempeliers en Maria Magdalena.

Recensie(s)

In dit derde* deel van de reeks over Rennes-le-Chateau gaat de schrijver in op de mysteries, de schatten en geheimen van deze streek die ook wel eens wordt aangeduid met het 'Heilige Gebied'. Hij vertelt over de geschiedenis en de geheimen van de Katharen en over de geheimen van de Orde van de Tempeliers. De lezer krijgt een beknopte geschiedenis over de Priorij van Sion en vele andere tot de verbeelding sprekende zaken zoals de Graal en de Ark des Verbonds aangeboden. Ook bij het leven van Maria Magdalena wordt uitvoerig stilgestaan. Al deze zaken worden op de een of andere manier in verband gebracht met de streek rond Rennes-le-Chateau. De schrijver is zeer goed op de hoogte van de historie van de streek en van de door hem behandelde onderwerpen. Hij vraagt zich af of Frankrijk niet eigenlijk het Tweede Heilige Land is. Het derde deel uit deze reeks is het boeiendst. De drie delen samen geven een zeer goed beeld over dit belangwekkende gebied met zijn mysterien. De stijl van de auteur is eenvoudig en toegankelijk voor een groter lezerspubliek. De afbeeldingen (foto's en tekeningen in zwart-wit) zijn amateuristisch.

E. Mutter

Price: 19,95 EUR
plus shipping
Comments
Write a comment for this product!
Name
E-mail
Please write comment
Rating for product
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support
Go to top