Jaap Rameijer's Blog

My adventures in Writing, Photographing, Guiding, Coaching, Tours, Events and other items that interest me. I invite you to subscribe to my blogs, so you can be notified by email when I post new items. Enjoy!
Font size: +

Maria Magdalena in Frankrijk ~  deel 2

20-Taunton

Maria Magdalena is een heel bijzondere vrouw. Zij is het symbool van de oerkracht van de vrouw, net als de Zwarte Madonna's. Zij is de meest geportretteerde vrouw van de afgelopen eeuwen. Zij is de partner van Jezus; beiden hebben zij het goede nieuws, het gnostische christendom gepredikt. Zij vertegenwoordigt het heilige vrouwelijke en zij zou de Kerk en het christendom van de ondergang kunnen redden.

Dat wil ik graag in mijn presentaties uitdragen. Voor een lezing neem aub contact op met me.

Rennes-le-Chateau. Een magische plek. Er doen zo veel verhalen de ronde over deze plek dat ik er maar liefst drie boeken over geschreven heB; “De Geheime Boodschappen van Rennes-le-Chateau, deel I, II en III”. MM zou met een groep volgelingen naar R-L-C getrokken zijn. Dat was al millenia lang een heilige plek vanwege haar twee heilige bergen. De Pech Bugarach die vaak vergeleken wordt met Mount Sinai en de Pech Cardou die veelal vergeleken wordt met Mount Moria in Jeruzalem. Ook zou onder de Pech Cardou een nieuwe Tempel van Salomo gebouwd zijn met daarin de Ark van het Verbond. Verder zou op het veld even ten zuiden van R-L-C in 46.000 BC een tempel van Lemuria gestaan hebben en zou er onder het dorp een uitgebreid gangenstelsel zijn met een grafkelder waarin ofwel Jezus, MM en Jozef van Arimathea begraven zijn, ofwel een grootmeester van de Tempeliers met twee van zijn senechals. Ook stond er, ten tijde van haar komst naar R-l-C, een tempel van Isis op de heuvel waar nu het dorp staat en bevond zich vlak in de buurt de Grot van MM. MM heeft enige jaren in R-L-C gewoond, sommige helderzienden hebben mij zelfs de plek aangewezen waar haar huis heeft gestaan. R-L-C is de derde pilgrimsplaats van MM. De eerste is de basiliek van St-Maximin-la-Ste-Baume, waar in de crypte haar schedel en botten zouden liggen en de tweede is de basiliek van Vezelay, waar in de crypte een bot van MM zou liggen.

Les Labadous. (LL) Dat betekent de wasplaats of reinigingsplaats. Het zijn drie gebouwen op een flinke lap grond, omzoomd door prachtige zwarte populieren en gelegen aan ‘le Ruissau des Couleurs’, de rivier van de kleuren, een heldere beek. Joke en ik zochten een vakantiehuisje voor ons tweeën, maar de Grote Roerganger besliste anders en dirigeerde ons naar deze plek. Het is een bijzondere plek die, toen we het kochten, in deplorabele staat verkeerde omdat het ruim 10 jaar lang als opvangcentrum voor zwerfhonden had gediend. Er was  werk aan de winkel. We hebben er 17 jaar gewoond en we hebben veel mensen en vooral groepen, meest spirituele groepen, uit de hele wereld ontvangen. Het werd een bekend spiritueel centrum. De plek heeft een fantastische energie, de energie van MM. Liefdevol, helend, creatief en krachtig. Zo mooi dat veel mensen vaak de hele week op die plek bleven zitten. We hebben er talloze healing sessies, readings en ceremoniën gehad, waaronder enkele memorabele sessies met onze goede vriend Tom Kenyon die prachtige sound healing lessen gaf. Na enkele jaren vormde zich in de bast van een van de populieren het silhouet van MM. Veel mensen vonden op LL ook hun aardse missie. Zo is mijn missie om mensen en ideeën met elkaar te verbinden. ‘To connect the dots’. En om er daarna ‘chocola van te maken’ met gebruik van de kennis, ervaring en inzichten die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. En voorts om de dingen die ik ontdekt heb, en die ik belangrijk vind, te delen met anderen, via mijn boeken, lezingen en gesprekken. Ook werden er op LL vaak belangrijke vragen beantwoord. Wat doe ik met mijn organisatie, met mijn baan, met mijn relatie? Dat gebeurde gewoon, zonder poespas. Fantastisch!

Prediken, dopen. Het kan geen toeval zijn dat ongeveer 2.000 jaar geleden, MM met haar groep precies hier aankwam, op de plek waar nu LL staat. En het kan eveneens geen toeval zijn dat er precies op die plek een boerderij stond waar ik toen geboren ben en opgroeide. Waar ik veel avonturen beleefde en waar ik wachtte op iets of iemand, maar niet wist op wie of wat. Dat was MM met haar groep. Ik heb bijzondere avonturen met haar beleefd, prachtige inzichten gekregen en ik ben jarenlang haar gids, beschermer en begeleider geweest. Al gauw na haar komst begon zij mensen in de omgeving te helen en begon ze het goede nieuws te prediken, en er werden zelfs mensen gedoopt op bijzondere plekken. Zij vertolkte de leer die zij en Jezus samen ontwikkeld hadden, het gnostische christendom. Een echte, blije boodschap, die zich al snel in de regio verspreidde. Ik werd ook door haar gedoopt. Later werd ik verliefd op één van de vrouwen in haar gezelschap, Joan, maar wist niet goed hoe daar op een respectvolle wijze mee om te gaan. MM gaf mij toen wijze raad. Helaas, vlak voor we zouden trouwen kreeg ik een ongeluk en overleed ik. MM kon en mocht er niets aan doen. Het moest zo zijn. Terug in de hemel, de Spirit World,  kreeg ik te horen dat ik ooit mijn geliefde weer terug zou zien, met haar zou trouwen en kinderen met haar zou krijgen. Dat verhaal staat in hele simpele bewoordingen opgetekend in mijn boekje “Jamie en Maria Magdalena”.

Haar liefde voor Jezus. Jezus en MM waren een bijzonder paar. Een koningspaar, afkomstig uit twee belangrijke, dynastieke lijnen. Ze waren beiden buitengewoon intelligent, heel wijs en smoorverliefd op elkaar. En ze hadden een belangrijke missie. De wereld uit haar starre, mannelijke dominantie te halen, meer aandacht te geven aan de geest dan aan de letter van de wet, een meer liefdevolle god te introduceren dan de wraakzuchtige god uit het Oude Testament en de mensen te vertellen dat zij de goddelijkheid in zichzelf moesten zoeken. En natuurlijk om hun evangelie, het ‘goede nieuws”, te verspreiden. Overal in Frankrijk zijn afbeeldingen te zien van Jezus en MM die verliefd tegen elkaar aan ‘leunen’. Zoals bij het Laatste Avondmaal. De kerk vertelt ons dat de persoon die tegen Jezus aan leunt de geliefde discipel Johannes is, en dat hij tegen hem aan leunt omdat hij zo moe is. Maar jonge mannen zijn niet moe, en bovendien is het, als je goed kijkt, duidelijk een vrouw. En trouwens, de enige persoon die Jezus ooit met de term ‘geliefde discipel’ heeft aangeduid, was Lazarus.

Wat is er van haar geworden? Ook daarover doen  vele verhalen de ronde. Ze zou helemaal niet naar R-L-C zijn vertrokken, maar met Moeder Maria naar Ephesus zijn gegaan. Of al die tijd in Jeruzalem zijn gebleven. En Jezus zou wel degelijk aan het kruis zijn gestorven. Maar in de bijbel staat ook dat Jezus en MM kinderen hebben gekregen. Dat betekent dus dat Jezus de kruisiging overleefd moet hebben en dat hij zijn geliefde een aantal keren bezocht moet hebben.  Volksoverleveringen uit R-L-C zeggen dat Jezus daar, na de kruisiging, enkele malen gezien is. De namen van hun kinderen en kleinkinderen staan bovendien in het laatste boek van het Nieuwe Testament: Openbaringen. Na Sarah Tamar, Sarah is een eretitel en betekent prinses, zou in 37 AD Jezus II geboren zijn en in 46 AD Joseph. Verder zijn er verhalen dat Jezus en MM meermalen in Engeland geweest zijn, waar ze een tijdje in Glastonbury verbleven. In Taunton, 40 km ten westen van Glastonbury is een prachtige basiliek aan haar gewijd, met schitterende beelden, glas-in-lood ramen en vaandels van MM. Zelfs met een kind op de arm! Ze zouden ook in Wales zijn geweest en later in Schotland op de eilanden Mull en Iona. In het kerkje van Dervaig op het eiland Mull staat een fantastische glas in lood afbeelding van twee smoorverliefde mensen, Jezus en MM, een zwangere MM bovendien. Ook gaat het verhaal dat ze daar een vierde kind hebben gekregen, John Martinus. Lees er de boeken van Barry Dunford: “The Holy Land of Scotland, Jesus in Scotland & the Gospel of the Grail” maar op na. Wat er uiteindelijk van MM geworden is, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk is zij naar Ephesus gevlucht, waar eens de tempel van Artemis stond. Of is zij toch in Jeruzalem begraven? Of in Aix-en-Provence, waar ze in 63 AD zou zijn overleden. Of in de kapel van St-Maximin-la-Ste-Baume waar haar schedel zich zou bevinden. Of in de tempel van Salomo onder de Pech Cardou, of anders in R-L-C zelf, onder de heuvel waar het dorpje op gebouwd is. Ook zijn er verhalen dat ze met haar groep uit R-L-C vertrokken is op weg naar Avalon (Glastonbury) om alle heilige plaatsen van Isis opnieuw te activeren en dat zij onderweg in Avalon (bij Vezelay) verraden is, vermoord is en verbrand is. En misschien is ze toch begraven onder de Tor in Glastonbury, of ergens aan de kust in Wales.

MM is altijd blijven voortleven in de harten van de mensen. Monniken in abdijen en kloosters, die wel boeken mochten lezen, wisten wie zij werkelijk was. Vele basilieken en kerken werden aan haar gewijd. In 1448 werd het Magdalen College in Oxford opgericht. Lodewijk XI (1461 – 1483) benadrukte met trots zijn afstamming van MM. En later hadden de Bourbons en Hapsburgs er heel wat voor over om hun afstamming van Jezus en MM te kunnen aantonen.

Copyright

© Gepubliceerd in: Paravisie

0
Annunaki, deel 2, Van Zondvloed naar Bijbel
ORB's Deel 2

Related Posts

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Wednesday, 21 February 2024

Jaap Rameijer Channel

 
Go to top